Pojištěnost města Třešť - Doláková, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Předmětem mojí diplomové práce je charakterizovat rizika města Třešť a najít vhodné pojistné portfolio. Cílem mé diplomové práce je návrh vhodného pojistného portfolia pro město Třešť. Diplomová práce pojednává o riziku, jeho klasifikaci, řízení, pojištění a o pojistných produktech určených pro neziskovou organizaci. Je zaměřena i na kritéria při výběru pojištění. Zahrnuje charakteristiku města Třešť a Městského úřadu v Třešti a analýzu rizik, které město ohrožují. Je v ní provedena také analýza jeho stávající pojistné smlouvy a je navržena optimální pojistná ochrana.

A subjekt of this diploma thesis is to characterize risks and find suitable insurance portfolio. So an objektive of my thesis is suggestion suitable insurance portfolio for thw town Třešť. Diploma thesis is about risks, their classification, insurance and insurance products for non-profit-making organization. I tis focused on kriteria important for a organization when choosing an appropriate insurance too. It contains brief description of the organization and analysis of risks that can threaten it. Current insurance products are analyzed and optimal insurance coverage suggested.
The insurance of the town Třešť
Keywords: Riziko; pojištění; neživotní pojištění; pojistné produkty; pojistná smlouva.; Risk; insurance; inanimate insurance; insurance products; insurance contract.