Autonomní univerzální stroj pro odstraňování volných nečistot na montážních linkách světlometů - Pařízek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem autonomního univerzálního stroje pro odsávání volných nečistot na montážních linkách světlometů na základě požadavků zákazníka a norem pro bezpečnost a ergonomii. Součástí práce je i návrh vývojového diagramu pro ovládací logiku stroje, schéma pneumatického mechanismu a výkresová dokumentace sestavy a vybraných konstrukčních podskupin.

This diploma thesis deals with the design of an autonomous universal machine for removing a loose dirt on headlamp assembly lines according to customer requirements and standards for safety and ergonomics. The thesis also includes a draft flowchart for machine control logic, a pneumatic mechanism diagram and a drawing documentation of the assembly and selected subassemblies.
Autonomous universal machine for removing loose dirt on headlamp assembly lines
Keywords: Univerzální stroj; montážní linka; odsávání; volné nečistoty.; Universal machine; assembly line; vacuum cleaning; loose dirt.