Návrh rozvoje společnosti působící na trhu s elektřinou - Matiovský, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Uvedená diplomová práce se zabývá vytvořením plánu rozvoje společnosti v rámci vybraného portfolia služeb na trhu s elektřinou. Teoretická část se zaměřuje na detailní popis možností rozvoje společnosti a problematice strategického řízení, především na vybrané analýzy obecného, tržního a vnitřního prostředí. V analytické části jsou identifikovány a analyzovány klíčové faktory působící na vybranou společnost QUANTUM, a.s. a ovlivňující její působení na trhu s elektřinou, a dále zhodnoceno vnitřní prostředí společnosti. Na základě výsledků z provedených analýz je vypracován návrh rozvoje společnosti pro upevnění pozice na trhu s elektřinou a vypracovány kroky k dosažení zvolené strategie. Součástí návrhů je také zhodnocení rizik a přínosů navrhované strategie.

This diploma thesis deals with the creation of the development plan within the selected portfolio of services on the electricity market. The theoretical part focuses on a detailed description of the possibilities of company development and strategic management issues, especially on selected analyzes of general, market and internal environment. In the analytical part are identified and analyzed the key factors affecting the company affecting its operation in the electricity market, as well as the evaluation of the internal environment of the company. Based on the results of the analyzes, a proposal for the development of QUANTUM, a.s. to consolidate the electricity market position and steps to achieve the chosen strategy. The proposals also include a risk assesment and evaluation of the benefits of the proposed strategy.
The Proposal of the Business development of the Company Operating on the Electricity Market
Keywords: Energetika; portfolio služeb; strategická analýza prostředí; strategický rozvoj; SWOT matice; trh s elektřinou; Electricity market; energy sector; services portfolio; strategical analysis of the business environment; strategical development; SWOT matrix