Analýza možnosti zdanění investičních nástrojů - Kuchař, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Tato bakalářská práce pojednává o možných způsobech zdanění příjmů z investičních nástrojů podle platné legislativy. Zdanění investičních nástrojů je velmi specifickou oblastí z hlediska podmínek stanovených zákonem o daních z příjmu. Složitost daňového systému a zejména různorodost v možnostech dosahování těchto příjmů vyžaduje plné pochopení dané problematiky. V této bakalářské práci se budu věnovat jak teoretickým východiskům, tak i analýze současné situace a možnostem daňové optimalizace.

This bachelor thesis discusses the possible taxation methods of incomes from investiture instruments in accordance with the actual legislation. Taxation of investiture instruments is very specific domain in terms of conditions defined by law of income tax. The complexity of taxation system and especially the diversity in possibilities of obtaining of these incomes requires complete comprehension of the problem. In this bachelor thesis, I will work with the theoretic dates, the analysis of contemporary situation and the possibilities of tax optimization.
Analysis of Possibilty Taxation Investiture Instrument
Keywords: Investiční nástroje; daň z příjmu; obchodování s investičními nástroji; optimalizace daňové povinnosti.; Investiture instruments; income tax; trading with investiture instruments; tax optimization.