Kytarový procesor - Novák, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Analogové efekty jsou nedílnou součástí moderního muzikanta. Postupující doba nutí hráče na kytaru obměňovat a vytvářet nové tóny linoucí se z jejich hudebních aparatur. To se bohužel nepodaří pomocí pouze jednoho efektu, ale je potřeba zapojit kombinaci vybraných a vhodných efektů. Nástupem moderních digitálních multiefektů došlo v porovnání se staršími analogovými k nárůstu kvantity zvukových efektů, ale zároveň k poklesu jejich kvality. Tato bakalářská práce, kytarový procesor, spojuje kvalitu analogových efektů s jednoduchou obsluhou pomocí mikroprocesoru. Zapnutí hned několika efektů současně je zajisté velikou výhodou. Oproti původním analogovým sestavám, které se skládají z několika jednotlivých efektů, nabízí tento projekt zapojení vybraných efektů v jeden celek. Ušetří se tak nejen čas ale i prostor.

Analog effects are an integral part of modern musician. Advancing time makes players change and create new sounds emanating from the sound system. Unfortunately, it is not possible with one effect, but necessary to connect a combination of selected and appropriate effects. With the coming of digital multi-effect, in compared with an older analog effects, the quantity of sound effects increased, on the other hand, the quality decreased. This bachelor thesis, guitar processor, links the quality of analog effects with simple operation via microprocessor. Turn several effects at once is certainly great advantage. In comparison with the original analog equipment, which consists of several individual units, the project offers connection of selected effects in one unit. The processor saves not only time but also space.
Guitar processor
Keywords: Analogový efekt; Digitální multiefekt; Mikroprocesor; Kytarový procesor; Analog effect; Digital multi-effect; Microprocessor; Guitar Processor