Návrh zlepšení procesů skladového hospodářství - Rajskup, Matěj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Bakalářská práce se zabývá návrhem optimalizace procesů ve firmě zaměřené na prodej, instalaci a servis zabezpečovacích systémů. Hlavním cílem bylo navrhnout konkrétní zlepšení v oblasti správy skladu, evidence komponent a pracovních postupů tak, aby se zvýšila efektivita a přehlednost celého systému. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. V první, teoretické části, jsou popsány základní pojmy a technologie související s kamerovými systémy, bezpečnostními zařízeními a skladovým hospodářstvím. Druhá, analytická část, se věnuje rozboru stávajícího stavu ve firmě. Třetí část je návrhová, kde navrhuji konkrétní změny, jako je zavedení QR kódů pro evidenci komponent, přeuspořádání skladu, zabezpečení mobilních zařízení a úprava procesů napříč firmou – při instalaci, údržbě i servisu.

The bachelor thesis deals with the design of process optimization in a company focused on the sale, installation and service of security systems. The main objective was to propose specific improvements in the area of warehouse management, component records and workflows in order to increase the efficiency and clarity of the entire system. The work is divided into three main parts. In the first, theoretical part, the basic concepts and technologies related to camera systems, security devices and warehouse management are described. The second, analytical part, is devoted to the analysis of the current situation in the company. The final part is the proposal section, where I propose specific changes, such as the introduction of QR codes for component registration, rearrangement of the warehouse, security of mobile devices and modification of processes across the company - in installation, maintenance and service.
Proposal to Improve Warehouse Management Processes
Keywords: zlepšování podnikových procesů; skladové hospodářství; QR kódy; bezpečnostní systémy; informační systém; business process improvement; warehouse management; QR codes; security systems; information system