Palubní multifunkční jednotka pro motocykly - Netáhlo, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Diplomová práce popisuje návrh a realizací palubní multifunkční jednotky pro motocykly. Úkolem zařízení je měření rychlosti, otáček motoru, teploty okolí, teploty motoru, teploty v sání, včetně příslušné signalizace přepětí a zvýšené teploty. Přístroj je doplněn o nadstandardní funkce, jako je měření náklonu motocyklu, stoupání cesty, záznam trasy a přenos naměřených dat do počítače. Práce obsahuje kompletní řešení hardwarové i softwarové části zařízení.

Master’s thesis deals with a design and a realization of multifunction board computer for motorcycles. The goal of the device is measuring speed, rotation speed of engine, temperature of ambient, temperature of engine, temperature in intake including signalization of overvoltage and hightemperature. The device is completed by above standard function such as measuring titl of motorcycle, climbing of route, route recording and data transmission to the computer. The thesis includes a complete solution of hardware and software part of the device.
Multifunction board computer for motorcycles
Keywords: Mikrokontrolér; ATmega128; SPI; TWI; USART; 1-Wire; jazýčkový snímač; otáčkoměr; senzor teploty; akcelerometr; LCD; A/D převodník; RTC; GPS modul; SD karta; USB; DC/DC měnič; stabilizátor napětí; Eagle; AVR studio; jazyk C.; Microcontroller; ATmega128; SPI; TWI; USART; 1-Wire; reed sensor; engine speed indicator; temperature sensor; accelerometer; LCD; A/D converter; RTC; GPS; SD Card; USB; DC/DC converter; voltage regulator; Eagle; AVR Studio; C language.