Finanční restruktualizace stavebního podniku - Janhuba, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá finanční restrukturalizací stavebního podniku. Na konkrétním podniku, je ukázána možnost, jak pomocí finanční restrukturalizace zlepšit finanční zdraví tohoto podniku a tím i jeho konkurenceschopnost, která je vzhledem k současné situaci na stavebním trhu zcela klíčová. Za pomocí metod finanční analýzy je vyhodnocen současný stav finančního zdraví a finančního řízení podniku. Na základě těchto závěrů jsou navrženy nápravná opatření v rámci finanční restrukturalizace, jejichž účinnost je na závěr opět ověřena pomocí finanční analýzy.

This thesis deals with a financial restructuring of the construction company. On the concrete company it is shown how the financial restructuring can help to improve the financial health of this company and so its competitiveness, which is, considering the current situation on the construction market, absolutely crucial. Using the methods of financial analysis the current state of financial health and financial management is evaluated. Based on these results some corrective actions within the financial restructuring are proposed. The efficiency of these actions is in the end verified again using the financial analysis.
Financial Restructuring of the Construction Company
Keywords: finanční restrukturalizace; finanční analýza; finanční zdraví; finanční řízení; financial restructuring; financial analysis; financial health; financial management