Návrh Rail-to-Rail proudového konvejoru v technologii CMOS - Hudzik, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Diplomová práca sa zaoberá návrhom rail-to-rail prúdového konvejora druhej generácie v technológii CMOS. Opisuje princípy funkcie jednotlivých generácii prúdových konvejorov a taktiež základný princíp návrhu prúdového konvejora druhej generácie založeného na operačnom zosilňovači. Venuje sa obvodovému riešeniu vstupného rail-to-rail stupňa a koncového stupňa v triede AB. Cieľom tejto práce je navrhnúť, charakterizovať vlastnosti a vytvoriť topológiu prúdového konvejora druhej generácie s rail-to-rail vstupným súhlasným napäťovým rozsahom v technológii ONSemi I3T25.

Master’s thesis deals with design of rail-to-rail second generation current conveyor in CMOS technology. Describes principles of function of different generations of current conveyors, as well as the basic principle of design of second generation current conveyor based on operational amplifier. Addresses circuit topology of input rail-to-rail stage and class AB output stage. The objective of this thesis is to design, characterize performance and create layout of second generation current conveyor with input common mode voltage rail-to-rail capability in ONSemi I3T25 technology.
Design of the Rail-to-Rail current conveyor in CMOS technology
Keywords: rail-to-rail; prúdový konvejor; prúdový konvejor druhej generácie; operačný zosilňovač; vstupný rail-to-rail stupeň; koncový stupeň v triede AB; CMOS; rail-to-rail; current conveyor; second generation current conveyor; operational amplifier; input rail-to-rail stage; class AB output stage; CMOS