Centrum volného času Brno - Kubačka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Cílem tohoto projektu byl návrh komplexu pro volnočasové aktivity. Tento pozemek, který je mírně svažitý na jih, se nachází v městě Brně, v části Nový Lískovec, v současném parku mezi ulicemi Chironova a Plachty. Po zvážení konceptu byl objekt – obyčejný čtverec – jednoduše situován do přirozeného středu všech pěších komunikací. Kolem tohoto vytyčeného středu bylo vytvořeno malé náměstí, které je obklopeno čtyřmi nepravoúhlými stavbami s unikátním konstrukčním systémem. Celý soubor se v zachovaném parku navenek jeví kompaktně, takže návštěvník pocítí dělení objektu na menší celky až uvnitř náměstí, do kterého ústí čtyři vstupy ve stopách původních komunikací. Komplex je členěn na čtyři funkční celky. Přes sport, gastronomii, kulturní sál až ke komerčním prostorům. Některé ze čtyř objektů byly navrženy jakou dvoupodlažní a k přístupu do provozů v druhém nadzemním podlaží slouží ochoz, který je veden okolo celého náměstí a je propojen s přízemím třemi vertikálními komunikacemi.

The objective of this project was to design a complex for leisure time activities. This locality, which is slightly declining to the south, is situated in the city of Brno, in the city district of Nový Lískovec, in the current park between Chironova and Plachty streets. After considering the concept, the object – ordinary square – was easily situated in the center of all pedestrian communications. There was created a small square around this point,which is surrounded by four non-rectangular buildings with unique construction system. Whole set of structures seems to be compact from outter park view, so a visitor will identify the complex division only inside. There are four entrances to the central square in the directions of the initial communications. The complex is structured into four functional units. Through sport, gastronomy, cultural hall for up to commercial spaces. Some of the four objects were designed as two-story. Around the whole square there is a gallery, which provides the acces to the services on the second floor. The gallery is connected to the ground by three vertical communications.
Leisure Time Centre Brno
Keywords: volný čas; sport; kultura; obchod; restaurace; kavárna; Brno; Nový Lískovec; architektura; náměstí v parku; ochoz; čtverec; polyfunkčnost; nepravoúhlá dispozice; cementotřískové desky; žlutošedý; leisure time; sport; culture; bussiness; restaurant; cafe; Brno; Nový Lískovec; architecture; square in park; gallery; square; multi-functionality; non-rectangular disposition; cement-bonded particleboards; yellow-gray