Penzion pro seniory - Moudrá, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Cílem diplomové práce je návrh penzionu pro seniory v Třebíči. Penzion je situován do městské části Horka - Domky. Konstrukční systém je navržen jako stěnový. Stavba je založena na plošných základech. Stěny jsou z vápenopískových tvárnic a střecha je plochá jednoplášťová. Penzion má jedno podzemní a tři nadzemní podlaží. V 1.PP jsou sklady prádla, archiv, technická místnost a strojovna. V 1.NP jsou kanceláře, sesterna, přípravna jídel, jídelna a byty. Ve 2.NP a 3.NP jsou byty. Součástí je také velká zahrada.

The aim of this master's thesis is to design a pension for the seniors in Třebíč. Pension for the seniors is situated in a town district called Horka-Domky. It is building with wall's support system. Building is founded on shallow foundation. Walls are made of VP bricks and single ply flat roof. Pension has one basement and three overground storey. On the basement there are storehouse, archiv, technical room and engine room. On the ground floor there are office, nurse´s room, preparatory food, dinning room and apartment. On the sekond and three floor are apartment. Their is a big garden too.
Pension for the seniors
Keywords: penzion pro seniory novostavba byt přípravna jídel jídelna terasa tělesně postižení; pension for the seniors new building apartment kitchen canteen terrace handicap