Rodinný dům, Libčany - Michálek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
V bakalářské práci je řešena novostavba nadstandardního moderního rodinného domu. Objekt je osazen na volný pozemek, který byl dříve využíván jako zahrada a sad. Stavba navazuje na okolní zástavbu. Dům se nachází v obci Libčany, v Královehradeckém kraji na p.p.č. 355/7. Zastavěná plocha objektu je 173,44 m2 Budova má dvě nadzemní podlaží. Zastřešení domu je tvořenou ze dvou plochých střech. Stavba je situovaná na mírně svažitém terénu. Jako hlavní stavební materiál byl použit systém VELOX. Vstupní část do objektu je tvořena závětřím, posléze zádveřím, do kterého se lze dostat i z garáže. Ze zádveří se pokračuje do chodby, ze které se dostaneme do schodišťové haly, pracovny, která slouží i jako pokoj pro hosty, WC, koupelny a technické místnosti. Ze schodišťové haly se dá jít po schodech do 2NP, kuchyňského koutu s jídelnou, přes který se dostaneme do prostorného obývacího pokoje. Z obývacího pokoje, jídelny a z pracovny se lze dostat na terasu a přilehlou zahradu. Při vstupu do 2NP na cetrální chodbu, se člověk může dostat do všech místností. Jde o ložnici, dva dětské pokoje, technickou místnost, komoru, koupelnu a WC. Na ložnici navazuje prostorná šatna a zelená terasa.

In the Bachelor's thesis is dealt with new above-standard modern family house. The object is placed on the free land that was previously used as a garden and orchard. The building is connected to the surrounding areas. The House is located in the village of the Hradec Králové region, in the Towns of p.p.č. 355/7. Built-up area object is 173,44 m2 Building has two floors. Roof of the House is composed of two flat roofs. The building is situated on gently sloping terrain. As the main building material was used a system of VELOX. The input part of the object is made up of an entrance, the entrance to which can be accessed from the garage. Area continues into the corridor, from which we get into stair Hall, study, which can also be used as a guest room, WC, bathroom and closet. From the stair Hall to go after the stairs to the 2nd floor, kitchenette with dining area, through which we get into spacious living rooms. From the living room, dining room and from the study can be accessed on the terrace and adjoining garden. At the entrance to the 2nd floor of cetrální Hall, a person can get in all the rooms. It comes to the bedroom, two children's rooms, technical room, closet, bathroom and toilet. The bedroom is a spacious dressing room and green terrace.
Detached house, Libcany
Keywords: Stavební systém VELOX Rodinný dům Moderní rodinný dům Nadstandartní dům Plochá střecha Zelená střecha; Building system VELOX Detached house Modern family house High standard house Flat Roof Green Roof