Prototyp outdoorového počítače na platformě STM32VL Discovery - Leštach, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Práce se zabývá popisem prototypu outdoorového počítače založeného na platformě STM32VL-Discovery vytvořeného na nepájivém poli. Prototyp je schopný zjistit svou pozici pomocí GPS modulu a získaná data zaznamenává na připojenou paměťovou kartu MMC formátovanou souborovým systémem FAT. Informace a statistiky jsou zobrazovány na grafickém displeji. Data zaznamenaná na kartu jsou uložena ve formátu MMEA-0183 pro jednoduchou interpretaci mapovým softwarem na PC.

This thesis focuses on describing of an outdoor computer prototype based on STM32VL Discovery platform and building it on the prototyping board. Prototype is able to locate itself with the help of GPS module and received data are recorded into connected MMC card formatted with the FAT filesystem. Information and trip statistics are displayed on a graphic display. Data on memory card are saved in NMEA-0183 format provided by the GPS module in order to be used with a map software on PC.
Prototype of Outdoor Computer on STM32VL Discovery Platform
Keywords: nepájivé pole; mikrokontrolér; stm32; discovery; stm32f100rb; arm; cortex; m3; paměťová karta; mmc; fat; gps; leadtek; lr9552; lcd; pcd8544; spi; usart; uart; prototyping board; microcontroller; stm32; discovery; stm32f100rb; arm; cortex; m3; memory card; multimedia card; mmc; fat; gps; leadtek; lr9552; lcd; pcd8544; spi; usart; uart