Bytový dům, Brno - Demirkiran, Vedat (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Tato bakalářská práce zkoumá architektonické a funkční aspekty bytového domu (vícepodlažního bytového domu) v Brně-Komíně. Bytový dům má čtyři podlaží, podzemní podlaží sloužící jako garáž a plochou zelenou střechu. Primárním cílem tohoto projektu je vytvořit obytný prostor, který uspokojí potřeby 6 rodin. Projekt zkoumá použití vhodných materiálů, stavebních technik a stavebních systémů k zajištění odolnosti, bezpečnosti a hospodárnosti. Kromě toho je proces BIM aplikován exportem modelů z Revitu do Trimble vytvořením souborů .ifc. Použité materiály jsou implementovány v celé budově s cílem minimalizovat spotřebu energie a snížit dopad na životní prostředí.

This bachelor's thesis explores the architectural and functional aspects of a block of flats (multi-storey residential building) in Brno-Komín. The residential building comprises four floors, a underground floor which functions as a garage and a flat green roof. The primary objective of this project is to create a living space that accommodates the needs of 8 families. The project explores the use of suitable materials, construction techniques, and building systems to ensure durability, safety, and cost-effectiveness. Addition to that, BIM process is applied by exporting the models from Revit to Trimble by creating .ifc files. The materials used are implemented throughout the building to minimize energy consumption and reduce environmental impact.
Block of flats in Brno
Keywords: Rodinný dům; zelená střecha; BIM; zdivo; Revit; Trimble.; Block of flats; green roof; BIM; masonry; Revit; Trimble