Analýza elektrických vlastností epoxidových pryskyřic s různorodými plnivy - Horák, Luděk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá studiem elektroizolačních zalévacích hmot na bázi epoxidových pryskyřic. Popisuje chemické složení, výrobu, vlastnosti a metody měření základních elektrických veličin těchto materiálů. Součástí práce je příprava několika sad vzorků kompozitních epoxidových pryskyřic s různým druhem mikromletých křemenných písků jako plnivem. U daných vzorků je měřena teplotní závislost relativní permitivity, ztrátového činitele a vnitřní rezistivity.

Presented bachelor thesis is focused on studying electroinsulating epoxy resin-based sealings. It describes the chemical composition, production, properties and measuring methods of basic electric quantities of these materials. This work also embodies a preparation of composite epoxy resin samples with different kinds of micro-ground siliceous sand as a filling. The samples given are measured on the temperature dependency of relative permitivity, dissipation factor and inner resistivity.
Electrical properties analysis of epoxy resins with various fillers
Keywords: Polymery; reaktoplasty; epoxidové pryskyřice; elektrické vlastnosti; diagnostické metody a měření; permitivita; ztrátový činitel; rezistivita; Polymers; thermosets; epoxy resin; electrical properties; diagnostic techniques and measurement; permittivity; dissipation factor; resistivity