Horský penzion s restaurací - Stloukal, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
V projektu je zpracována kompletní dokumentace novostavby samostatně stojícího horského penzionu s restaurací na úrovni dokumentace pro provedení stavby. Stavba je navržena v obci Olšany, okr. Šumperk na parcele č. 261/1, 261/5,261/9 a 261/12. Zastavěná plocha činí 1465m2, z toho pro samotnou stavbu penzionu náleží 445,2m2. Suterén a přízemí slouží pro restauraci, zázemí restaurace a zaměstnanců, recepci a sociální zázemí pro hosty. Druhé patro a podkroví je určeno k ubytování hostů. Penzion má kapacitu 20 hostů, z toho je zde šest dvoulůžkových pokojů a dva apartmány v podkroví, každý pro čtyři osoby. Na provoz penzionu jsou celkem čtyři zaměstnanci. Pro restauraci, o kapacitě 102 osob, je celkový počet 8 zaměstnanců. Stavba je řešena jako dva obdélníky kolmé na sebe tvořící písmeno T. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu s přetáhnutím základové desky přes základy s výztužnou karisítí. Zdící systém je od firmy Heluz, příčky ze systému Knauf, stropy železobetonové. Venkovní obvodové zdivo je zatepleno pěnovým polystyrénem. Střecha je sedlová a odstupňována třemi výšky hřebene, kde nejvyšší výška hlavní části je +11,370m,sklon střechy 35°. Stavba je napojena na místní komunikaci a na dostupné inženýrské sítě. Návrh penzionu s restaurací je zpracováván dle platných norem a vyhlášek pro ČR.

The project is handled by complete documentation , brand new detached house with mountain restaurants at the level of documentation for construction . The building is designed in the village Olšany district. Šumperk on plot No. 261/1 , 261/5 , 261/9 and 261 of / 12. Built up area is 1465 square meters , of which the construction of the house itself has a 445.2 square meters . The basement and ground floor is used for restaurants, restaurant facilities and staff , reception and social facilities for guests . The second floor and the attic is designed to accommodate guests. The pension has a capacity of 20 people , of which there are six double rooms and two suites on the top floor , each for four people. The operation of the pension are a total of four employees. The restaurant , with a capacity of 102 people , the total number of employees 8 . The building is designed as two rectangles perpendicular to each other forming the letter T. The building is based on the footings of plain concrete foundation slab drag over the basics with reinforcing karisítí . Walling system from Heluz , partitions from the system Knauf, reinforced concrete ceilings . Outdoor perimeter walls is insulated with polystyrene foam . The roof is gabled and three graduated height of the ridge , where the highest elevation is the main part +11.370 m , roof pitch of 35 °. The building is connected to the local road and the available utilities. Proposal for hotel and restaurant is processed in accordance with applicable standards and regulations for the country.
Mountain guesthouse with a restaurant
Keywords: Horský penzion s restaurací; novostavba; zastavěná plocha; střecha sedlová; suterén; podkroví; základový pás; základová deska; zdící systém Heluz a Knauf; železobetonový strop; místní komunikace; inženýrské sítě; Mountain guesthouse with a restaurant; new building; bulit-up area; gabled roof; basement; attic; strip foundation; baseplate; masonry systém Heluz and Knauf; concrete ceiling; local roads; utilities