Automatické řízení závlahového systému - Voda, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Tato práce se zabývá automatickým řízením zavlažovacího systému pro celkem 12 sekcí zahrady. Hlavními požadavky na systém jsou variabilita nastavení závlahy a možnost servisního ovládání. Řízení závlahy bude zajišťovat PLC s distribuovanými vstupy a výstupy, ovládání a vizualizace bude realizováno pomocí HMI panelu. Navrhl jsem sofistikovaný systém, který umožňuje uživateli nastavit závlahu v jednotlivých dnech v týdnu a v požadovaných časech s volitelnou dobou závlahy pro každou sekci zvlášť. V servisním módu je možné ovládat jednotlivé akční prvky bez jakýchkoliv omezení a podmínek. Hlavní výhodou systému je variabilita závlahy, což umožňuje opakované použití bez nutnosti větších změn programu.

This work deals an automatic watering control system for a total of 12 sections of the garden. The main requirements for the system, is the variability adjustment watering and the possibility service control. Watering control will provide PLC with distributed inputs and outputs, control and visualization will be realized HMI. I designed a sophisticated system that allows user to adjust watering in particular days of the week and the required times with an optional length watering for each section separately. There is the service mode that it possible to control the individual actuators without any restrictions and conditions. The main advantage of the system is variability watering, which allows reuse without greater changes of the program.
Automatic control of watering system
Keywords: PLC; HMI; vizualizace; CoDeSys; EasyBuilder Pro; proces závlahy; PLC; HMI; visualization; CoDeSys; EasyBuilder Pro; watering process