Segmentace trhu s využitím statistických metod - Bystřická, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Diplomová práce se zabývá segmentací zákazníků vybraného letního koupaliště. První část diplomové práce je věnována teoretickému konceptu zvolené problematiky. V analytické části je představeno letní koupaliště a jsou provedeny vybrané analýzy. Součástí analytické části je rovněž dotazníkové šetření. V rámci poslední části diplomové práce jsou navrhnuta opatření, která by vedla ke zvýšení úrovně služeb pro vybraný zákaznický segment.

The thesis is focused on the segmentation of customers of selected summer swimming pool. The first part of the thesis is devoted to the theoretical concept of the chosen issue. In the analytical part, a summer swimming pool is presented and selected analyses are carried out. The analytical part also includes a questionnaire survey. In the last part of the thesis, measures are proposed that would lead to an increase in the level of services for the selected customer segment.
Market segmentation using statistical methods
Keywords: segmentace; marketingový výzkum; marketing služeb; analýza dat; marketingový mix; shluková analýza; segmentation; marketing research; services marketing; data analysis; marketing mix; cluster analysis