Zhodnocení finanční situace Prefa Brno, a. s. a návrhy na její zlepšení - Sakánek, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení finanční situace společnosti Prefa Brno, a. s. v letech 2013-2017. Práce je rozdělena do tří částí. Teoretická část obsahuje teoretická východiska a důležité pojmy z oblasti finanční analýzy. V analytické části je zhodnocena finanční situace vybrané společnosti pomocí zvolených metod finanční analýzy. V poslední části jsou uvedeny návrhy na zlepšení finanční situace společnosti.

This bachelor thesis is focused on assessment of financial situation in the company Prefa Brno, a. s. in the period between 2013 and 2017. The thesis is divided into three parts. The theoretical part includes the theoretical background and important terms of financial analysis. The analytical part evaluates the current financial situation of the company by chosen methods of financial analysis. In the last part the proposals for improvements of financial situation are presented.
Evaluation of the Financial Situation in Prefa Brno, a. s. and Proposals for Improvements
Keywords: finanční analýza; finanční řízení podniku; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; financial analysis; financial management; differential indicators; financial ratios