Robotizované pracoviště pro výrobu rotačních dílů - Dudák, Oliver (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Táto bakalárska práca sa venuje oboru robotizácie pracovísk na výrobu rotačných dielov. V prvej kapitole sa čitateľ oboznámi s rešerše danej problematiky, ktorá obsahuje technológie na výrobu rotačných dielov, druhy robotizácie pracoviska a periférne zariadenia. V druhej časti sa nachádza systémový rozbor pracoviska – podmienky na návrh. Tretia kapitola obsahuje konečný návrh pracoviska so zásobníkom, oplotením, sústruhom a zástavbou robota. V poslednej časti čitateľ nájde informácie k virtuálnemu spusteniu pracoviska v programe ABB RobotStudio. Videá z tejto časti sú uvedené v prílohách.

This bachelor's thesis is devoted to the field of robotization of workplaces for the production of rotating parts. In the first chapter, the reader will be introduced to the research of the given issue, which includes technologies for the production of rotating parts, types of workplace robotization and peripheral devices. The second part contains a system analysis of the workplace - conditions for design. The third chapter contains the final design of the workplace with a magazine, fencing, lathe and robot installation. In the last part, the reader will find information on the virtual launch of the workplace in the ABB RobotStudio program. Videos from this part are provided in the appendices.
Robotized workplace for the production of rotary parts
Keywords: CNC sústruh; robotizované pracovisko; robotizovaný sústruh; rotačný diel; ABB RobotStudio; CNC lathe; robotized workplace; robotized lathe; rotating part; ABB RobotStudio