Mechanické vlastnosti laminátů s vláknovou výztuží - Jílek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Bakalářská práce shrnuje současné poznatky v oblasti hodnocení mechanických vlastností laminátů s vláknovou výztuží. V práci je uveden algoritmus pro získání materiálových charakteristik laminátu výpočtem, výsledky jsou ověřeny zkouškou tahem. Mezi vypočtenými a experimentálně určenými hodnotami materiálových charakteristik byl zjištěn pouze velmi malý rozdíl. Je studován vliv teploty vytvrzování laminátu na mechanické vlastnosti.

This bachelor's thesis summarizes the current findings in the area of evaluation of mechanical properties of fibre reinforcement laminates. In the thesis an algorithm for acquiring material characteristics of laminate by calculation is introduced, the results are tested by tensile stress. Among the calculated and experimental values of material characteristics only a small difference was found. The effect of temperature on stiffening of laminate on mechanical properties is studied.
The mechanical properties of fiber reinforcement laminates
Keywords: kompozitní materiály; kompozity; lamináty; mechanické vlastnosti; mechanické zkoušky kompozitů; composite materials; composites; laminates; mechanical properties; mechanical tests of composites