Výběr a implementace informačního systému - Chmelka, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Tato diplomová práce byla zpracována pro rychle rostoucí IT společnost a zabývá se výběrem a zavedením informačních systémů. Z počátku jsou uvedena teoretická východiska, která se vztahují k tématu práce. Následně je zvolená společnost analyzována a na základě těchto výsledků jsou identifikována slabá místa společnosti. V další části je navrženo pokrytí těchto míst pomocí dvou informačních systémů, které byly vybrány na základě předem definovaných požadavků. V práci je taktéž navržena implementační strategie a rovněž je provedeno ekonomické zhodnocení těchto návrhů.

This diploma thesis was created for a fast-growing IT company and deals with an information systems selection and implementation. Theoretical background concerning the topic is described in the first part. Then, the company is analysed and its weaknesses are identified based on these results. The coverage of these weaknesses by selecting two information systems, which have been selected on predetermined requirements, is drafted in the next part. The implementation strategy is also proposed in the thesis, as well as the economic evaluation of these proposals.
Information System Selection
Keywords: Informační systém; výběr; implementace; cloud; cloud computing; McFarlanův model aplikačního portfolia; SaaS.; Information system; selection; implementation; cloud; cloud computing; McFarlan’s application portfolio framework; SaaS.