Zhodnocení finanční situace firmy - Trunečka, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Cílem této práce je provést komplexní finanční analýzu akciové společnosti, správně interpretovat zjištěné výsledky a navrhnout vrcholovému managementu případná opatření ke zlepšení situace v analyzované společnosti. V bakalářské práci jsou využívány metody elementární analýzy, analýzy poměrových ukazatelů a systematické ukazatele finančního zdraví.

Main goal of this thesis is to process komplex financial analysis of joint stock company, correctly construe results and propose eventual steps for improvement to top management of the company. In the thesis are used methods of fundamental analysis, analysis of ratio indicators and systematic indicators of a financial health of a company.
The evaluation financial position of firm
Keywords: Finanční analýza; elementární metody; poměrové ukazatele; výnosnost; aktivita; likvidita; zadluženost; účetní výkazy; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; cashflow; Financial analysis; elementary methods; ratio indicators; profitability; activity; liquidity; indebtedness; accounting statements; balance sheet; profit and loss statement; cashflow