Stanovení hodnoty podniku - Pyszko, Urszula (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením objektivizované hodnoty podniku ANTICOR Bohemia s. r.o. výnosovými metodami k 31. 12. 2014. Tento podnik sídlí v Ostravě-Nové Bělé a náplní jeho práce je prodej elektroinstalačních materiálů. Práce je rozdělena do dvou částí, přičemž první část se věnuje teoretickým poznatkům. Dále je provedena strategická a finanční analýza, analýza a prognóza generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Samotné stanovení hodnoty podniku je provedeno na základě metody diskontovaného peněžního toku a metody ekonomické přidané hodnoty.

This diploma thesis deals with the estimation of objectified value of the ANTICOR Bohemia s.r.o. by using income-based methods at 31. 12. 2014. This company is based in Ostrava-Nová Bělá and its job is to sell wiring materials. The work is divided into two parts, the first part is devoted to theoretical knowledge. Furthermore, strategic and financial analysis, analysis and forecast of the value drivers and financial plan is done. The valuation is based on Discounted Cash flow method and Economic Value Added method.
Valuation of the Firm
Keywords: stanovení hodnoty podniku; ocenění podniku; strategická analýza; finanční analýza; generátory hodnoty; finanční plán; průměrné vážené náklady na kapitál; diskontovaný peněžní tok; DCF; ekonomická přidaná hodnota; EVA; firm value estimation; valuation of the firm; strategic analysis; financial analysis; value drivers; financial plan; the weighted average cost of capital; Discounted Cashflow; DCF; Economic Value Added; EVA