Mikroprocesorem řízená testovací jednotka - Mejzlík, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Tento projekt se zabývá vytvořením autonomní mikroprocesorem řízené testovací jednotky pro automatickou kontrolu výstupů testovaného zařízení v závislosti na buzení jeho vstupů. Rozebrány jsou možnosti provedení jednotlivých bloků testovací jednotky v oblasti hardware. Možné varianty jsou objektivně analyzovány v souladu s upřesněným zadáním. To vše s přihlédnutím k vzájemné kompatibilitě jednotlivých bloků, dostupnosti, ceně a požadované funkčnosti. Vybrané nejvhodnější řešení zadání je realizováno s použitím konkrétních obvodových prvků. Výstupem je realizovaná funkční testovací jednotka a zpracovaná výrobní dokumentace. Pro mikroprocesor jednotky byl napsán řídící software. Software implementuje interpreter pro výkon algoritmu testů, provádí jejich vyhodnocení a ukládá záznam o průběhu testu do souboru. Byl také vytvořen obslužný program pro PC, jenž umožňuje nahrání testů do testovací jednotky pomocí rozhraní USB.

This project deals with the design of an autonomous microprocessor controlled testing unit for automatic controlling the output of the tested device, depending on the excitation of its inputs. There are possible realizations of testing unit hardware functional blocks described. Possible options are objectively analyzed in accord with the project specification and with regard to the mutual compatibility of individual blocks, availability, price and desired functionality. The most appropriate selected solution is implemented using the specific circuit elements. The output of the project is realized functional testing unit and elaborated product documentation. There was control software for the microprocessor of the unit written. The software implements an interpreter for the test algorithm execution, carries out the test evaluation and stores a record of the test process to the file. There was also the utility for a PC, which allows uploading tests to the testing unit via USB created.
Microprocessor controlled testing unit
Keywords: Testování; měření; čas; testovací jednotka; mikroprocesor; USB; skript; log soubor; Testing; measuring; time; testing unit; microprocessor; USB; script; log file