Řízení struktury polymerního nanokompozitu pomocí magnetického pole - Netočný, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2017)
Práce se zabývá využitím vnějšího magnetické pole k řízení vzniku orientovaných struktur magnetických nanočástic Fe3O4 v polymerní matrici PMMA metodou solvent casting a následným zkoumáním vzniklých anizotropních struktur a jejích vlivů na mechanické vlastnosti kompozitního materiálu.

This work is dealing with usage of external magnetic field for controlled orientation of structures assembled from magnetic Fe3O4 nanoparticles in PMMA matrix processed via solvent casting method and further study of these created anisotropic structures and their influence on mechanical properties of composite material.
Control of polymer nanocomposite structure via magnetic field
Keywords: Samouspořádání; řízené uspořádání; magnetické pole; nanočástice; solvent casting; Fe3O4; PMMA; mechanické vlastnosti.; Self-assembly; controlled assembly; magnetic field; nanoparticles; solvent casting; Fe3O4; PMMA; mechanical properties.