Sada testovacích úloh pro měření odezvy lidského operátora - Pátek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Práce se zabývá návrhem simulátoru pro měření odezvy lidského operátora v programu MATLAB a nadstavbě Simulink. V první části je shrnuta teorie matematických modelů lidského operátora, na kterou navazuje popis realizovaného simulátoru pro měření ode- zvy s grafickým uživatelským rozhraním. V poslední části je provedeno základní měření odezvy lidského operátora na různé scénáře, porovnání kvality řízení pro různé operátory a identifikace modelu pro jednotlivé operátory.

This master’s thesis deals with the design of a simulator for measuring the response of a human operator in the MATLAB program and the Simulink extension. The first part summarizes the theory of mathematical models of human operator, which is followed by a description of a simulator for response measurement with a graphical user interface. In the last part, the basic measurement of human operator response to different scenarios, comparison of quality of control for different operators and identification of model for individual operators are performed.
A Set of the Testing Tasks to Measure Human Operator Responses
Keywords: Lidský operátor; měření odezvy; matematický model; MATLAB; simulátor.; Human operator; response measurement; mathematical model; MATLAB; simulator.