CAD systém pro 2D kreslení - Murín, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Bakalářska práce je zaměřená na návrh a tvorbu CAD systému pro dvojrozměrné kreslení. Obeznamuje s využitím počítačů v průmyselné výrobě a s výhodami, které jejich využití přináší, s obecnou definicí CAD systémů a požadavkami na ně. Práce obsahuje návrh vytvářeného CAD systému a jako praktickou čásť, implementaci navržené aplikace. Na závěr je shrnuto, čeho bylo při tvorbě dosaženo a čeho by potenciálně v budoucnu mohlo být dosaženo při dalším rozšiřování aplikace.

The Bachelor´s thesis is aimed at the design and creation of CAD system for 2D drawing. It introduces the use of computers in manufacturing and the advantages the use of computers brings, general definition of CAD systems and requirements imposed on them. The thesis contains the design of generated CAD system, and as a practical part it introduces implementation of the designed application. Finally it summarizes what has been achieved in developing and what could potentially be achieved in further expansion of the application in the future.
CAD System for 2D Drawing
Keywords: CAD; CAM; vektorová grafika; 2D kreslení; OpenGL; CAD; CAM; vector graphics; 2D drawing; OpenGL