SKLADACÍ MESTSKÝ BATOH - Štechová, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Od prvotného nápadu, cez rešerš a porovnávanie s batohmi s rozkladacou funkciou (tele, usárna) a s batohmi spojenými s urban a streetwear módou som sa dopracovala k návrhu, ktorý okrem praktického funkčného dizajnu otvára otázky osobného priestoru vs. verejného priestoru, pracuje s otázkou životného štýlu ako východiskového bodu marketingu a apeluje na mladých ľudí, ktorí trávia čas v mestskom verejnom priestore a svojim spôsobom ho okupujú. Technické parametre batohu vychádzajú z jeho funkčných potrieb, no pôvodná myšlienka vznikla z potrieb novodobého mladého nomáda objavujúceho verejný priestor.

From the first idea, to research and comparing with other backpacks with foldable function (tele, usárna), and with backpacks associated with urban and streetwear function, I designed a backpack with a practical and functional design which opens questions of personal vs. public space. It plays with the question of lifestyle as a focal point of marketing. It speaks to young people, who spend their time in the city public space and occupy it in their own way. Technical parameters of the backpack are dependent of its functional needs, but the first idea came out of the needs of a modern young nomad, exploring the city public space.
FOLDABLE CITY BACKPACK
Keywords: batoh; rozkladací; messenger; urban; mestský batoh; streetwear; backpack; foldable; messenger; urban; city backpack; streetwear