Financování developerských projektů - Moudrý, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou financování developerských projektů. V první části práce definuji několik základních pojmů, relevantních k pochopení obecné problematiky projektového financování. Obecně popisuji developerský proces, coby ucelený řetězec zabývající se realizací výstavby nemovitosti za účelem jeho dalšího prodeje či pronájmu. Dále analyzuji současný stav a vývoj developerského podnikání. Ve stěžejní části závěrečné kapitoly názorně aplikuji teoretické poznatky na konkrétní developerský projekt, a predikuji průběh finančních toků.

The thesis deals with the issue of financing development projects. The first part defines several basic concepts relevant to understanding the general issues of project financing. Generally I describe development process as an integrated chain engaged in the realization of construction of real estate for the purpose of resale or lease. Further I analyze the current situation of the developer's business. The most important part of the final chapter illustrates applying theoretical knowledge to real development project and predicts the financial flows.
Development Projects Financing
Keywords: Developerský projekt; financování; developer; investování; bankovní úvěr; Development projects; financing; developer; investment; bank loan