Recenze učebnice makroekonomie - Škapa, Stanislav (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta podnikatelská, 2008)
Kniha Jitky Kloudové „Makroekonomie – základní kurz“ seznamuje čtenáře s problematikou makroekonomických vztahů a souvislostí, pojmů a nezbytných teoretických základů nutných pro makroekonomický rozbor problémů, umožňující vytvoření uceleného obrazu o fungování hospodářství. Kniha představuje organické spojení teoretických východisek a metodologických postupů v procesu analýzy reálných jevů z makroekonomického prostředí a přináší tak čtenáři ucelený obraz moderní makroekonomie.