Hodnocení finanční výkonnosti podniku prostřednictvím benchmarkingu - Smržová, Gabriela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení finanční výkonnosti společnosti, která podniká v oblasti dřevozpracujícího průmyslu. Výkonnost je hodnocena zejména prostřednictvím finanční analýzy a ekonomické přidané hodnoty. Celkové zhodnocení je provedeno pomocí metody Benchmarking. Použité modely jsou v práci popsány z teoretického hlediska. Výsledným cílem práce jsou návrhy pro zlepšení aktuální finanční výkonnosti vybrané společnosti.

This diploma thesis is focuses on the evaluation of financial performance of the company, which is engaged in woodworking industry. The performance is evaluated primarily using for financial analysis and Economic Value Added. Total assessment is done using by the Benchmarking method. The models used are described theoretically. The final goal of the thesis is to improve the current business and financial performance of this company.
Evaluation of the Company´s Financial Performance Using Benchmarkingu Approach
Keywords: Výkonnost podniku; strategická analýza; finanční analýza; Benchmarking; Ekonomická přidaná hodnota; Business performance; strategic analysis; financial analysis; Benchmarking; Economic Value Added