Víceuživatelská mapová aplikace pro mobilní zařízení - Utěkal, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato diplomová práce pojednává o návrhu a implementaci víceuživatelské mapové aplikace pro mobilní zařízení. Cílem práce je vytvoření koordinačního systému určeného primárně pro řízení mobilních jednotek Policie České republiky. Nejprve jsou popsány již existující řešení, které s aplikací sdílejí podobné zaměření. Následně jsou představeny různé komunikační, mapové a databázové technologie, z nichž jsou vybrány ty, které se pro účely práce hodí nejlépe. Další částí práce je popis návrhu systému a jeho implementace. Efektivitu aplikace v praxi ověřuje série testů, které se zabývají energetickou a datovou náročností aplikace. Práci uzavírá představení možných budoucích rozšíření programu a směry jeho dalšího vývoje.

This thesis presents design and implementation of multiuser mapping application for mobile device. The aim is to create a coordination system intended primarily for controlling mobile units of the Police of the Czech Republic. First, the existing solutions with similar focus are described. Subsequently, the most suitable communication, mapping and database technologies are selected. The next part of this work describes the system design and its implementation. Effectiveness of the system is verified in a series of tests, which deal with the power and data consumption. The thesis concludes with possible extensions of the program and ways of future development.
Multiuser Mapping Application for Mobile Device
Keywords: Mapa; navigace; Maemo; MeeGo; Symbian; XMPP; SVG; PostgreSQL; Qt; Map; navigation; Maemo; MeeGo; Symbian; XMPP; SVG; PostgreSQL; Qt