Využití umělé inteligence na kapitálových trzích - Lajczyk, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Tato práce se zabývá problematikou umělých neuronových sítí a možnostmi jejich využití při obchodování na kapitálových trzích. Dále je v práci popsán návrh a implementace nástroje založeného na umělých neuronových sítích, který slouží k predikci vývoje cen akcií. Tento nástroj je vytvořen prostřednictvím výpočetního prostředí MATLAB. Implementovaný nástroj je pak podroben experimentům a obchodní simulaci. Na závěr jsou diskutovány dosažené výsledky

This master's thesis deals with artificial neural networks and possibilities of their use on stock market. In next chapters of this thesis there are provided design and implementation of stock prices prediction tool. The implementation is done with use of the MATLAB software. The created prediction tool is then tested in a simple trading simulation and achieved results are discussed in the end
The Use of Artificial Intelligence on Stock Market
Keywords: Umělá inteligence; umělé neuronové sítě; kapitálové trhy; akcie; predikce časových řad; MATLAB; NAR; NARX; technická analýza; Artificial intelligence; artificial neural networks; stock market; stocks; time series prediction; MATLAB; NAR; NARX; technical analysis