Analýza obrábění tenkostěnných žeber pomocí strategie iMachining v CAM systému SolidCAM - Šalomon, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Tato práce srovnává čtyři různé metody dokončení tenkostěnných žeber frézováním, přičemž jsou měřeny síly, kroutící moment a vibrace při obrábění, rozměrové a geometrické odchylky a topografie povrchu. Dvě strategie výroby využívají adaptivní obrábění iMachining s různými úrovněmi intenzity zatížení. U zbylých dvou se nástroj pohybuje po kontuře, kdy jednou jede na plnou hloubku a jednou na pět stejně velkých hloubek.

This bachelor’s thesis compares four distinct milling strategies for finishing thin-walled ribs. The study measures forces, torque, and vibrations caused by machining, along with dimensional and geometric deviations, and surface topography. Two strategies involve adaptive milling iMachining with varying load intensities. The remaining two employ contour milling, one at full depth and the other using five equally sized depth cuts.
Analysis of thin-walled rib machining using iMachining strategy in CAM system SolidCAM
Keywords: tenkostěnné žebro; frézování; SolidCAM; iMachining; dynamometr; akcelerometr; thin-walled rib; milling; SolidCAM; iMachining; dynamometer; accelerometer