EMC zkušební laboratoř pro jističe NN - Vejtasa, Leoš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
V současné době se elektronika nachází téměř v každém zařízení, které vysílá i přijímá elektromagnetické rušení. Zároveň jsou zvyšovány požadavky na bezpečnost, tedy i jističe musí správně fungovat i v prostorách vystavených nejrůznějším typům elektromagnetického rušení. V této práci je rozebrána problematika elektromagnetické odolnosti jističů.

Nowadays there are electronic systems almost in every new device. They are emitting and receiving electromagnetic interferences. The safety levels for circuit breakers are also increasing. Because of these issues the circuit breakers must work properly also in areas filled by electromagnetic interference. This thesis describes the issues of electromagnetic susceptibility of the circuit breakers.
EMC Test laboratory for low voltage circuit breaker
Keywords: jistič; elektromagnetická kompatibilita; podmínky měření; zkušební laboratoř; testovací zařízení; návrh zkušební laboratoře; circuit breaker; electromagnetic compatibility; measurement conditions; construction of the testing laboratory; testing device