Potlačení rušení v signálu EKG s využitím empirického rozkladu - Hemzalová, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato práce je zaměřena na potlačení rušení signálu pomocí metody empirického rozkladu EMD. Navrhovaná metoda je schopna odstranit síťový šum s minimálním zkreslením.

This thesis is focused on signal-filtering method based on empirici mode decomposition. The proposed EMD-based method is able power line interference to remove with minimum signal distortion.
Noise suppression in ECG signal based on the empirical mode decomposition
Keywords: Empirická modální dekompozice; Elektrokardiografie; vnitřní režimy IMFs; síťové rušení; lineární filtrace; Empiric mode decomposition; Electrocardiography; intrinsic mode functions IMFs; power line interference; linear filtration