Hlasem ovladaná mapa FIT - Huták, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a tvorbou navigačního systému po areálu Fakulty informačních technologií Vysokého učení technického v Brně s hlasovým ovládáním. Vysvětluje metody používané pro hledání nejkratší cesty na mapě, rozpoznávání řeči a popisuje existující navigační systémy s hlasovým ovládáním. Práce je zaměřena především na tvorbu uživatelského rozhraní s hlasovým ovládáním. Cílem hlasového ovládání je, aby použití tohoto navigačního systému bylo přístupné a efektivní na veřejném místě. Hlasové ovládání je realizováno pomocí knihovny BSAPI.

This bachelor's thesis describes the design and developement of navigation system for the Faculty of information technology, Brno university of technology with voice control. It explains the methods used for finding the shortest path on the map, speech recognition and describes existing navigation systems with voice control. The thesis is focused on creating a user interface with voice control. The purpose of voice control is to make usage of this navigation system more accesible and effective in a public place. Speech recognizing is realized with BSAPI library.
Voice Controled Map of FIT
Keywords: Mapa; grafové algoritmy; rozpoznávání řeči; hlasové ovládání; BSAPI; Qt; C++.; Map; graph algorithms; speech recognition; voice control; BSAPI; Qt; C++.