Rodinný dům na bázi dřeva s truhlárnou - Holá, Ludmila (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rodinného domu na bázi dřeva s truhlářskou výrobou. Jedná se o jednopodlažní dům s obytným podkrovím spojený s přízemní provozovnou. Objekt je navržen jako dřevěná rámová konstrukce, která je opláštěna deskami FERMACELL. Střecha je sedlová, nad obytnou částí s klasickým krovem, nad provozovnou s krovem přiznaným. Dům je navržen pro čtyřčlennou rodinu. Vchod je orientován na sever, obytné části na jih a západ. Práce obsahuje výkresovou a dokumentační část a je zpracována jako prováděcí projekt.

This bachelor’s thesis deals with design of timber frame detached house with carpentry workshop. It consists of one-storey living house with residential attic connected to ground floor workshop. Object is designed as timber frame construction with the FERMACELL board. The house has a gabled roof with a standard roof frame, workshop has confessed roof frame. The house is designed for four people. An entrance is situated to north and living rooms are situated to south and west. The work contains drawings and technical descriptions and it is composed as an implementing project.
Wooden-based Detached House with Carpentry
Keywords: dřevostavba; truhlárna; FERMACELL; přiznaný krov; Krucemburk; prováděci projekt; timber frame; carpentry workshop; FERMACELL; confessed roof frame; Krucemburk; implementing project