Litina s vermikulárním grafitem - Švábenský, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato rešeršní práce má za cíl shrnout dosud známé vlastnosti a způsoby výroby litiny s vermikulárním grafitem. V první části je popsána struktura, chemické složení, vlastnosti, způsoby využití. Druhá část je zaměřena na možnosti výroby litiny s vermikulárním grafitem. Možnosti očkování a modifikace a jednotlivé výrobní postupy.

This labor search to summarize the known properties and methods of production of compacted graphite iron. The first part describes the structure, chemical composition, properties and uses. The second part focuses on the possibility of production of vermicular cast iron. Inoculation options and treatment and various manufacturing processes.
Compacted graphite cast iron
Keywords: Litina se vermikulárním grafitem; litina s červíkovitým grafitem; očkování; modifikace; Compacted graphite iron; inoculation; treatment