Pokovování plastových dílců - Čermák, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Perspektiva vyrábění plastových dílců dopomohla k tomu, že se pokovování těchto dílců rozšířilo ve velkém měřítku. Ať už se jedná o povlak funkční nebo pouze dekorativní. Tato práce předkládá komplexní studium, rozbor, hodnocení a porovnání možností vytváření kovových povlaků na plastových materiálech. V této práci je pojednáno o galvanické, chemické, vakuové a speciálních způsobech pokovování. U všech zmíněných způsobů pokovování je uveden technologický postup, zařízení pro pokovování, zhodnocení jednotlivých způsobů a rozbor použití pokovených plastových dílců.

The perspective of the production of plastic parts has helped to spread the metallization of these parts on a large scale. Whether a coating is functional or just decorative. This bachelor thesis presents a comprehensive study, analysis, evaluation and comparison of the possibilities of creating metal coatings on plastic materials. The thesis deals with galvanic, chemical, vacuum and special methods of plating. For all the mentioned methods of plating, the technological procedure, equipment for plating, evaluation of individual methods and analysis of the use of plated plastic parts are given.
Plastic plating
Keywords: plasty; pokovování; galvanizace; elektrolýza; kovový povlak; plastic; plating; galvanization; electrolysis; metal coating