Frézování rovných ploch u součástí na CNC strojích - Kolesa, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Cílem zadané bakalářské práce je obecný popis frézování rovných ploch u součástí na CNC strojích. Úvodní část práce se zabývá nejen obecnou teorií, ale i okruhem problémů frézování. V dalších částí bakalářské práce se věnuji rozdělením frézovacích nástrojů a CNC strojů. Poslední fáze zadané práce se zabývá konkrétními výrobními sortimenty a některými vybranými výrobci obráběcích strojů na našem trhu.

The purpose of the bachelor thesis is a generaldescription of the milling of flatsurface of components on CNC machines. The introductory part of the thesis deals not only with the generaltheory, but also with a number of millingissues. The next part of the bachelor thesis containdifferentiationof millingtools and CNC machines. The last part of the thesis deals with particularproductionassortments and certainmanufacturers of machinetools operating in our market.
Milling of the flat surfaces on the CNC Machines
Keywords: CNC; obrábění; frézy; frézky; obrábě cícentra.; CNC; machining; milling cutter; milling machine; machining center.