Systém automatického řízení technologického zařízení - Brabec, Luboš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato diplomová práce pojednává o problematice technologických postupů a technik pro modifikaci mikroelektrod nanostrukturami. Dále popisuje zařízení potřebné pro automatickou výrobu nanosenzorů, jejich vlastnosti a komunikaci s počítačem. Tato zařízení komunikují pomocí rozhraní RS-232 a USB.

This bachelor's thesis deals with problematics of technological procedures and techniques for modification of microelectrodes with nanostructures. Furthermore, it describes a device needed for automated production of nanosensors, their properties and communication with computer. These devices communicate through RS-232 and USB interfaces.
Automatic control system of technology facility
Keywords: Elektrochemická depozice; galvanické pokovování; anodická oxidace; technologie tlustých vrtev; technologie tenkých vrstev; krokové motory; zdroj; čerpadlo; termostat; Electrochemical deposition; electroplating; anodic oxidation; thick layers technology; thin layers technology; stepper motors; power supply; pump; thermostat