Přehled a vyhodnocení dostupných databází při oceňování trvalých porostů - Pavlák, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2010)
Předmětem diplomové práce je vyhodnocení dostupných databázových zdrojů použitelných ve znaleckých oborech lesního hospodářství. Teoretická část popisuje základní pojmy související s lesním hospodářstvím a ochrannou přírody a dostupné databázové zdroje. Praktická část diplomové práce se zabývá popsáním těchto databází a sestavením postupů, jakým způsobem lze získávat dostupná data.

The subject of this master´s thesis is evaluation availability databases sources used in forensic engineering of forest management. Theoretical part describes basic terms about forests, forest management and available databases sources. Practical part deals with describing of this databases and make methods, how can we get useful information.
Review and Evaluation of Available Databases at the Appraisal of Permanent Stands
Keywords: Dříví; les; těžba; myslivost; ochrana přírody; oceňování dřevin lesních pozemků a porostů; databáze; Wood; forest; silviculture cutting; hunting; nature conservation; valuation of trees and forest land and forest stands; databases