Notifikační robot - Hudák, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Bakalárska práca sa venuje vytvoreniu notifikačného bota na vhodne zvolenom komunikačnom kanály. V teoretickej časti sa porovnávajú rôzne komunikačné kanály s ohľadom na cenovú stránku, súkromie, šifrovanie, popularitu a ďalšie. Praktická časť popisuje registráciu a aplikačné nastavenie komunikácie, testy získavania dát a posielania správ na daný komunikačný kanál. Zaoberá sa návrhom komunikačného modulu s ukladaním tokenu a tajného kľúča spolu s zjednodušeným posielaním správ. Uvádza návrh a štruktúru notifikačného bota, ako aj návrh komunikačných rozhraní s možným pripojením aplikácií tretích strán. Kladie dôraz na rýchle a bezpečné šifrovanie cez vytvorené komunikačné rozhrania pomocou osvedčených postupov. Ďalším bodom v praktickej časti sa opisuje monitorovanie jednotlivých webových stránok s jednoduchým pridávaním webových stránok. Na záver sa preberá inštalácia obrazov a následné nasadenie programov vo vlastných kontajneroch pomocou programu Docker.

The bachelor thesis focuses on the creation of notification bot for appropriate communication channel. In theoretical part, different communication channels are compared based on price, privacy, encryption, popularity etc. Practical part describes registration and application setting of communication, tests of data acquisition and sending messages to the communication channel. It deals with the design of a communication module, which stores a token and secret key, with simplified method for sending messages. It states design and a structure of the notification bot, as well as the design of communication interfaces for the communication with third party applications. It places importance on fast and secure encryption via created communication interfaces using best practices. Next point in the pratical part describes tracking individual web pages with easy addition of web pages. In conclusion it describes Docker images installation, which is followed by own containers deployment.
Notification robot
Keywords: asymetrické šifrovanie; automatizácia; bot; monitorovanie webových stránok; python; python modul; REST API; slack; slackclient; Slack API; symetrické šifrovanie; asymmetric encryption; automatization; bot; python; python module; REST API; slack; slackclient; Slack API; symmetric encryption; web scrapers