Financování podnikatelských aktivit - Kubík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Bakalářská práce se zabývá financováním podnikatelských aktivit. V této práci jsem se zaměřil na způsoby financování pořízení nových tiskařských strojů v konkrétní společnosti. Bakalářská práce je rozdělena na 3 hlavní části, jedná se o teoretickou, analytickou a návrhovou část. Teoretická část představuje základní informace z oblasti financí. Získané poznatky z teoretické části jsou aplikovány v části analytické. Poslední část obsahuje nejvhodnější formy financování podnikatelských aktivit.

Main aim of this bachelor thesis is financing of business activities. I focused on possible ways of financing and acquiring new printing machines in chosen company. Bachelor thesis is divided into three main parts, including theoretical, analytic and design part. Theoretical part consists of basic informations from financial spectrum. On obtained knowledges from theoretical part is based analytic part of bachelor thesis. Last section describes the most suitable forms of financing business activities.
Financing of Business Activities
Keywords: financování; bankovní úvěr; finanční analýza; PEST analýza; Porterova analýza 5 sil; SWOT analýza; financing; bank loan; financial analysis; PEST analysis; Porter´s Five Forces analysis; SWOT analysis