Dálkové ovládání počítače pomocí mobilního telefonu - Řeháček, Prokop (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Práce se zabývá tvorbou aplikace dálkového ovládání s využitím bezdrátové technologie Bluetooth. V práci je představen moderní operační systém Android a vývoj softwaru pro tento systém. Aplikace dálkového ovládání se skládá z částí: klient pro OS Android a server pro OS GNU/Linux. Pro implementaci klienta byl použit programovací jazyk Java a server vznikl za využití Qt toolkitu a jazyka C++. Vývoj programů je rozdělen na části: návrh, implementace a testování. Výsledkem práce je fungující aplikace, která ovládá multimediální programy pro přehrávání audio a video souborů.

This thesis deals with the creation of remote control application using Bluetooth wireless technology. The work introduces a modern Android operating system and software development for this system. Application of remote control consists of parts: client for Android OS and server for GNU/Linux. The client was implemented in Java and the server has been created using the Qt toolkit and C++. Software development is divided into parts: design, implementation and testing. The result of this thesis is software that can control multimedia programs for audio and video files.
Computer Remote Control Using Cell Phone
Keywords: Dálkové ovládání; operační systém; Android; Linux; Qt; Bluetooth; komunikace; server; klient; socket; GUI; mobilní telefon; Remote control; operating system; Android; Linux; Qt; Bluetooth; communication; server; client; socket; GUI; cell phone