Řízení expanze e-commerce - Sojka, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá obchodním modelem expanze elektronického obchodu do zahraničí v rámci Evropy. Na základě teoretických východisek posuzuje analýzu současného stavu včetně aktuálně používaných postupů současné expanzivní politiky. Dále je navržen manažerský plán pro systematickou expanzi s minimalizací rizik, stabilizace současného mezinárodního působení a návrh technologicko-informační řešení pro práci s daty.

This master thesis pursues a business model of an online store's international expansion in Europe. According to theoretical backgrounds, it evaluates the state of currently used methods of today's expansion strategy. Further, a management plan for systematic expansion is being proposed along with risk mitigations, stabilization of current international operations, and a proposal of a technological-information solution for data science.
E-commerce Expansion Management
Keywords: e-komerce; mezinárodní expanze; průzkum trhu; práce s daty; e-commerce; international expansion; market research; data science