Optimalizace procesu plastifikace materiálu - Šeniglová, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Tato práce se zabývá optimalizací procesu plastifikace materiálu. Cílem práce bylo najít vhodné nastavení parametrů vstřikovacího lisu. Toho bylo dosáhnuto pomocí metody „Design of Experiments“. Potřebná měření byla provedena na vzorku, krytu filtru palivové nádrže dodaného firmou Robert Bosch České Budějovice. Jednotlivá měření jsou v práci blíže popsána. Jejich výsledky jsou shrnuty a poté vyhodnoceny softwarem Minitab, který navrhl nejvhodnější nastavení parametrů lisu.

This bachelor´s thesis deal with the optimization of the process of material plastification. The purpose of the thesis is to devise feasible parameters of a injection molding machine. The goal was achieved by the „Design of Experiments“ method. The necessary measurements were taken on the sample, a filter fuel tank, which was provided by the company Robert Bosch České Budějovice. Each measurements are described in the bachelor´s thesis. The results are summarized and evaluated in the Minitab software used for optimal parameters settings of the production process.
Optimization of Material Plastification Process
Keywords: Plastifikace; plastifikační jednotka; vstřikování plastů; polymer; Plastification; plastification unit; injection of polymers; polymer