Posouzení stávající ekonomické situace společnosti a návrhy na její zlepšení - Krasnova, Ekaterina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Diplomová práce se zabývá hodnocením economické situaci vybrané společnosti v letech 2014 až 2022. Teoretická část se věnuje finančním ukazatelům. z nichž některé jsou vybrány pro statistickou analýzu, ukazatelů analýzy, časovým řadám, regresní a korelační analýze. V analytické části je provedena finanční a statistická analýza, která určuje současnou situaci a očekávaný vývoj ukazatelů v následujících letech. Poslední část zahrnuje návrhy na zlepšení současné situace na základě zjištěných problematických oblastí.

The diploma thesis evaluates the economic situation of the selected company in between years 2014 to 2022. The theoretical part describes financial ratios. some of which are selected for statistical analysis, analysis indicators, time series, regression. In the practical part a financial and statistical analysis, which determine the current situation and expected progression of indicators in the following years. In the last section, based on the identified problematical areas. possible suggestions for improving the current situation are describes in the recommendation part.
Assessing Economic Situation of a Company and Proposals for Its Improvement
Keywords: Finanční ukazatele; časové řady; statistické metody; regresní analýza; prognóza; statistické metody; Financial ratios; time series; regression analysis; forecasting; statistical methods